Vi som är uppfödare heter Paulo och Hans och använder oss av stamnamnet SE*Hot Thundereans, som kommer från animerade serien ThunderCats.

Hans är certifierad SVERAK-uppfödare och innehar så kallat 4:6-tillstånd från länsstyrelsen för att bedriva katteriverksamhet med rätt att få upp till 9 kullar per år. Hans är även förbundsekonom för kattförbundet SVERAK.

Vårt intresse för Ocicat började 2010, då vi föll för Ocicatens vilda uttryck och dess fantastiska intelligens och sociala förmåga. Vi började som fodervärdar till en annan uppfödare och födde upp två kullar för hennes räkning samt en kull för ytterligare en uppfödare. den första kullen föddes 2011. Vår första egna kull föddes året efter 2012.

Vårt primära syfte med uppfödningen är

  • en frisk och hälsosam ras,
  • avel som leder till perfektion i harmoni med rasstandarden,
  • sprida kunskap om OCH och rasen mer känd.

Alla våra katter är testade för PK och PRA (eller är hereditärt fria), detta inkluderar även de hanar som vi väljer för avel. Då ocicaten är en relativt liten ras är det viktigt med mångfald i uppfödningen och därför är vi alltid noggranna med vilka kombinationer vi väljer.

Vi samarbetar med flera olika uppfödare i Sverige och i andra länder och vill verka för att fler vill starta uppfödning av denna underbara ras som ocicaten är.

Våra kullar föds upp dels i vårt hem men även i hos olika fodervärdar, allt för att skapa en social, nyfiken och aktiv ras som ger närhet till människan.